De omgeving van gemeente Oirschot nodigt je écht uit tot fietsen en heerlijk wandelen. Er zijn verschillende prachtige natuurgebieden zoals de Mortelen, de Kampina en landgoed Baest. Met een tussenstop op z'n tijd bij een gezellig terras, want die zijn namelijk altijd dichtbij.

Wil je graag een fiets huren? Kijk dan hier. Kijk hieronder voor routes.

Dorpsrondwandeling met lokale dorpskenner

Eén van onze gidsen neemt je graag mee op pad door de historische kern van Oirschot. De rondleiding duurt 1,5 uur en is geschikt voor groepen tot maximaal 15 personen. Je ontdekt de geschiedenis en vele interessante wetenswaardigheden. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Opgelet: Werkzaamheden

Per 1 september '22 zijn de werkzaamheden gestart voor beekje de Kleine Beerze. Dat betekent dat de volgende wandeltrajecten en/of knooppunten niet begaanbaar zijn: 78 -79, 79-80, 79-6, 80-1, 80-75, 1-35, 80-02. 
https://www.visitbrabant.com/nl/routes/afsluitingen-en-of-omleidingen 

Hieronder valt een deel van het Kloosterpad.
Vanaf knpt 78 kunnen de Kloosterwandelaars de volgende knooppunten volgen: 85, 84, 57, 83, 74.
Andersom vanaf 74 volgen ze 83, 57, 84, 85, 78.

 

Tip: Kloosterrondwandeling

Ontdek het rijke religieuze verleden van Oirschot tijdens de kloosterrondwandeling. Je start en eindigt in het centrum en maakt een rondwandeling van bijna 10 kilometer. Onderweg ontdek je elf bijzondere plekken verbonden aan het religieus erfgoed. De kloosterrondwandeling maakt deel uit van Ons Kloosterpad. 

Deze wandeling is geschikt voor de actieve wandelaar. 

Naar de route

Tip: wandel door het Beekdal van de Beerze

Startpunt voor een prachtige wandeling is de monumentale Spoordonkse Watermolen. Vanaf daar parkeer je je auto gemakkelijk en loop je zo door het beekdal van riviertje de Beerze. Eén van de mooiste plekjes in Oirschot... Helaas is de molen vanaf oktober 2022 niet meer geopend voor bezoekers. 
 

Route Dal van de Beerze

Tip: Voetstappen door Oirschot


Het gidsje Voetstappen door Oirschot (in Nl en Eng) neemt je mee door de historische kern van Oirschot. Je loopt langs monumentale panden en bezienswaardigheden en bekijkt het vele moois wat in Oirschot bewaard is gebleven. 

Deze wandeling is geschikt voor de recreatieve wandelaar.

(alleen verkrijgbaar bij ons bezoekerspunt voor € 3.95 - niet digitaal beschikbaar)

Gidsje met route

Tip: fietsroutekaartje

Bij verschillende logiesaccommodaties in Oirschot vind je gratis fietskaartjes waar we de mooiste routes al voor je hebben uitgestippeld. Vraag ernaar! 

Ook verkrijgbaar bij het bezoekers informatiepunt van Visit Oirschot 
(€ 1,- per kaartje met 2 routes)

Op dit moment werken we nog hard aan het verder digitaliseren van onze fiets- en wandelroutes. We hopen de komende weken hieronder meer routes te kunnen presenteren. 

Wat zoek je

4 resultaten