De omgeving van gemeente Oirschot nodigt je écht uit tot fietsen en heerlijk wandelen. Er zijn verschillende prachtige natuurgebieden zoals de Mortelen, de Kampina en landgoed Baest. Vanaf aug. 2023 maakt de Vrolijke Jager deel uit van de Brabantse Natuurpoorten: een ideaal vertrekpunt voor een mooie wandeling of fietstocht.

Plan je eigen route met het routeknooppuntennetwerk van Visit Brabant
Via de website en app Komoot vind je hier verschillende GPX-wandelroutes in en rondom Oirschot. 
Wil je graag een fiets huren? Informeer dan bij deze horecagelegenheid. Kijk hieronder voor routes.
Nieuw: Graanvelden Fietsroute Lekker'nei Recreatieve Fietsroute

Natuurpoort De Vrolijke Jager

Sinds augustus 2023 maakt de Vrolijke Jager deel uit van de Brabantse Natuurpoorten. Dat betekent dat je kunt rekenen op een prachtige ligging in het groen, op-en-top Brabantse gastvrijheid en eenbod van diverse mooie wandel- en fietsroutes. Met natuurlijk de Vrolijke Jager als vertrekpunt. Bekijk hier de routemogelijkheden. 

Opgelet: Werkzaamheden

Per 1 september '22 zijn de werkzaamheden gestart voor beekje de Kleine Beerze. Dat betekent dat de volgende wandeltrajecten en/of knooppunten niet begaanbaar zijn: 78 -79, 79-80, 79-6, 80-1, 80-75, 1-35, 80-02. 
https://www.visitbrabant.com/nl/routes/afsluitingen-en-of-omleidingen 

Hieronder valt een deel van het Kloosterpad.
Vanaf knpt 78 kunnen de Kloosterwandelaars de volgende knooppunten volgen: 85, 84, 57, 83, 74.
Andersom vanaf 74 volgen ze 83, 57, 84, 85, 78.

 

Tip: Kloosterrondwandeling

Ontdek het rijke religieuze verleden van Oirschot tijdens de kloosterrondwandeling. Je start en eindigt in het centrum en maakt een rondwandeling van bijna 10 kilometer. Onderweg ontdek je elf bijzondere plekken verbonden aan het religieus erfgoed. De kloosterrondwandeling maakt deel uit van Ons Kloosterpad. 

Deze wandeling is geschikt voor de actieve wandelaar. 

Naar de route

Tip: wandel door het Beekdal van de Beerze

Startpunt voor een prachtige wandeling is de monumentale Spoordonkse Watermolen. Vanaf daar parkeer je je auto gemakkelijk en loop je zo door het beekdal van riviertje de Beerze. Eén van de mooiste plekjes in Oirschot... Helaas is de molen vanaf oktober 2022 niet meer geopend voor bezoekers. 
 

Route Dal van de Beerze

Tip: Voetstappen door Oirschot


Het gidsje Voetstappen door Oirschot (in NL en ENG) neemt je mee door de historische kern van Oirschot. Je loopt langs monumentale panden en bezienswaardigheden en bekijkt het vele moois dat in Oirschot bewaard is gebleven. 

Deze wandeling is geschikt voor de recreatieve wandelaar.

(Alleen verkrijgbaar bij ons bezoekerspunt voor € 3.95 - niet digitaal beschikbaar)

Gidsje met route

Tip: fietsroutekaartje

Bij verschillende logiesaccommodaties in Oirschot vind je gratis fietskaartjes waar we de mooiste routes al voor je hebben uitgestippeld. Vraag ernaar! 

Ook verkrijgbaar bij het bezoekers informatiepunt van Visit Oirschot 
(€ 1,- per kaartje met 2 routes)

Tijdelijke wandelroutes Levende Beerze

Juni 2023 - Afgelopen vijftien jaar hebben velen gewerkt aan de gebiedsontwikkeling rond het beekje de Kleine Beerze. De werkzaamheden zijn bijna klaar. Tot die tijd kunt u gebruik maken van tijdelijke wandelpaden

Tijdelijke route, betreden op eigen risico
U wilt misschien nu al van dit gebied genieten. Daarom hebben de samenwerkingspartners met vrijwilligers uit de omgeving een aantal tijdelijke routes uitgestippeld. In het veld staan de tijdelijke routes met palen met gele koppen uitgezet. Let op! Het gebied is nog niet af en dus nog ingericht als ‘werk in uitvoering’. Dat kan betekenen dat er hier en daar sprake is van drijfzand en het gebied kan minder goed begaanbaar zijn. Houd daar ook rekening mee qua schoeisel.

Opening en meer info
Het gebied is dus nog niet klaar. We willen graag de afronding in oktober met iedereen uit het gebied vieren. Kijk voor het laatste nieuws op Levendebeerze.nl. Er blijven nog wensen over voor het gebied. De partners werken hieraan komende tijd door in het gebied.
Routes. 

Benieuwd waar u kunt wandelen de komende tijd? Kijk hier

 

Wat zoek je

8 resultaten