De omgeving van Oirschot nodigt je echt uit tot fietsen en heerlijk wandelen. Er zijn verschillende prachtige natuurgebieden zoals de Mortelen en de Kampina met uitstekende fiets- en wandelpaden. Ontdek vooral ook landgoed Baest, een indrukwekkend en monumentaal landgoed.

In gebied de Mortelen vind je nog het Brabantse landschap van vroeger. Met een tussenstop op zijn tijd bij een gezellig terras, er is genoeg te vinden onderweg.

Wil je graag een fiets huren? Kijk dan hier. Om je wat wegwijs te maken in de vele routes hebben we hier een paar populaire routes voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren!

Tip: Kloosterrondwandeling

Ontdek het rijke religieuze verleden van Oirschot tijdens de kloosterrondwandeling. Je start en eindigt in het centrum en maakt een rondwandeling van bijna 10 kilometer. Onderweg ontdek je elf bijzondere plekken verbonden aan het religieus erfgoed. De kloosterrondwandeling maakt deel uit van Ons Kloosterpad. 

Deze wandeling is geschikt voor de actieve wandelaar. 

Naar de route

Tip: start je wandeling vanaf een Natuurpoort

Ook gemeente Oirschot is één van de Brabantse Natuurpoorten rijk. Deze locaties kenmerken zich door de prachtige ligging en aansluiting tot een goed wandelpadennetwerk. Dat in combinatie met een onderscheidend horecapunt. De Spoordonkse Watermolen is er zo eentje. 

Kijk hieronder voor een prachtige wandeling door het beekdal van riviertje de Beerze. Eén van de mooiste plekjes in Oirschot...
 

Route Dal van de Beerze

Tip: Voetstappen door Oirschot


Het gidsje Voetstappen door Oirschot (in Nl en Eng) neemt je mee door de historische kern van Oirschot. Je loopt langs monumentale panden en bezienswaardigheden en bekijkt het vele moois wat in Oirschot bewaard is gebleven. 

Deze wandeling is geschikt voor de recreatieve wandelaar.

(alleen verkrijgbaar bij ons bezoekerspunt voor € 3.95 - niet digitaal beschikbaar)

Gidsje met route

Tip: fietsroutekaartje

Bij verschillende logiesaccommodaties in Oirschot vind je gratis fietskaartjes waar we de mooiste routes al voor je hebben uitgestippeld. Vraag ernaar! 

Ook verkrijgbaar bij het bezoekers informatiepunt van Visit Oirschot 
(€ 1,- per kaartje met 2 routes)

Op dit moment werken we nog hard aan het verder digitaliseren van onze fiets- en wandelroutes. We hopen de komende weken hieronder meer routes te kunnen presenteren. 

Wat zoek je

3 resultaten