Wat goed dat je de moeite hebt genomen om meer te weten te komen over het vergroenen van het centrum van Oirschot! Want met elkaar kunnen we er iets heel moois van maken. 

Met dit nieuwe initatief stimuleren we graag de aanleg van geveltuinen en gevelgroen in het mooie historische centrum van Oirschot. Daarom hebben we in samenwerking met gemeente Oirschot de procedure sterk vereenvoudigd. Doe je mee? Meld je dan eenvoudig aan, voeg wel een kort plannetje toe van je idee. Op een nader te bepalen datum in het najaar gaan we dan aan de slag. 

Veel succes en plezier met de aanleg van jouw geveltuin.

Initatiefnemers 
Annet Smeijsters | Juwelier Smeijsters
Anne Marie Rossou | Visit Oirschot 

Ondersteund door Gemeente Oirschot, IVN Oirschot, SBEO, Parochie Sint-Odulphus

 

 

Beiden werden we tijdens onze vakantie geïnspireerd door dorpen en steden met prachtig gevelgroen. Waarom heeft Oirschot dit niet, vroegen we ons af?

Annet Smeijsters & Anne Marie Rossou

Voorbijgangers spreken mij soms aan over mijn prachtige gevelplanten en of ze misschien wat zaadjes mogen hebben

S. den Ouden, centrumbewoner Oirschot

Basisregels voor gevelgroen

We hopen natuurlijk dat je aan de slag wilt met gevelgroen. Maar er zijn wel wat basisregels waarmee je vooraf moet rekening houden. Ten eerste dien je te wonen in het afgebakende centrumgebied van Oirschot. Dit stellen we vast aan de hand van een plattegrond. Voor een overzicht van de basisregels plus de plattegrond kijk hier