Geniet van de nazomer in Oirschot. Met een briesje in de rug, een ijsje in de hand, wandelend door historische steegjes en verscholen straatjes. 

Voor nieuws, tips voor uitjes en de mooiste foto's volg ons op Facebook en Instagram.
Bekijk hier onze UIT-agenda.

Nog meer tips voor u!

Een bezoek aan Oirschot neemt je mee terug in de tijd. Met meer dan 320 monumenten is er altijd wel wat te zien en ontdekken. Omgeven door monumentaal landgoed en Brabantse natuur is Oirschot een plek voor iedereen die houdt van genieten en ontspannen. Maar ook gezelligheidszoekers kunnen terecht in Oirschot: er is genoeg te proeven en beleven.

Ontdek Museum de Vier Quartieren

Verscholen achter de grote basiliek vindt u Museum de Vier Quartieren. Hier kunt u gerechten ruiken en proeven, de aardappels schillen, de stof van de kleding aanraken en ervaren hoe het was om in een bedstee te slapen. De beleefexpositie ‘Het oog van Vincent’ vertelt namelijk het verhaal van het leven in een Oirschotse boerenfamilie vroeger, door de ogen van de beroemde schilder Vincent van Gogh. 

Lees meer over het museum
Museum de Vier quartieren collage

Ga op fotopuzzeltocht door het centrum

Ga op pad door het historische centrum met onze vernieuwde fotopuzzeltocht. Tijdens deze wandeling loopt u door leuke straatjes, langs monumentale gebouwen en markte details. Tijdens het wandelen 'spoort' u aan de hand van de fotokaarten een letter op. Deze letters samen zijn de oplossing van de puzzel. Verkrijgbaar bij ons toeristisch informatiepunt (€ 5,-).

Nieuwtjes & meer...