Het kloosterleven heeft Noord-Brabant veel gebracht. Maak wandelend kennis met het leven en werk van de Brabantse kloosterlingen, toen en nu. Ons Kloosterpad is een prachtige en unieke wandelroute van 330 kilometer, die je in vijftien etappes langs vijftig (voormalige) kloosters en abdijen in Brabant leidt. Rond diverse kloosters zijn prachtige wandelingen uitgezet. Ook Oirschot maakt deel uit van Ons Kloosterpad.

Ervaar het kloosterleven
Van de meer dan 660 gebouwen in Noord-Brabant die als klooster dienst hebben gedaan, bestaan er nog 450. Een groot deel van deze gebouwen heeft inmiddels een andere bestemming gekregen. Zo kun je er bijvoorbeeld overnachten, retraites volgen, wonen of werken of is er een museum van gemaakt. Maar een aantal is en blijft gewoon klooster. Dat geldt ook voor het Oirschotse Klooster Nazareth. 

Tip! op 20 april en 9 juni 2024 organiseert het Klooster de begeleide rondwandeling 'Pelgrimeren kun je leren'. Na afloop geniet je van een lokaal bier van Vandeoirsprong. Kijk hier voor meer info. 

Klooster Nazareth is helaas niet toegankelijk voor bezoekers. Kloosterpadwandelaars kunnen hun wandelkaarten laten afstempelen bij Visit Oirschot tijdens de openingstijden. 

Misschien vind je dit ook interessant

 

Een monument in het groen, zo omschrijven we Oirschot misschien wel het best. In gemeente Oirschot vind je maar liefst elf prachtige landgoed- en natuurgebieden. Wandel langs riviertje de Beerze of struin rond door gebied de Mortelen. Ontdek ze hier. en verdiep je voor meer wetenswaardigheden of historische feitjes van de verschillende gebieden. 

De Beerze