Stichting Visit Oirschot zet zich in voor de promotionele activiteiten voor de gehele gemeente Oirschot. De stichting is gevestigd in het Oude Raadhuis. Vanuit hier worden ook bezoekers geïnformeerd over toeristische bezienswaardigheden. Daarnaast maakt centrummanagement een onderdeel uit van Visit Oirschot. Naast een onbezoldigd bestuur zijn er tientallen vrijwilligers betrokken als baliemedewerker of gids. Er is één medewerker (manager) in vaste dienst.

Visit Oirschot maakt deel uit van Erfgoedplatform Oirschot. We zijn een SBB-erkend leerbedrijf. Kijk voor stageplaatsen hier. 

Graag stellen wij u voor aan de bestuursleden van Visit Oirschot: 
Caspar van Hoek | Voorzitter
Alexander Schiebroek | Penningmeester
Tim van de Wal | Secretaris 
Michael van Susteren | Bestuurslid
Mart Habraken | Bestuurslid 
Anne Marie Rossou | Manager 

Mocht u met één van bovenstaande bestuursleden in contact willen komen, dan kunt u een bericht sturen naar Anne Marie Rossou. Zij kan u voorzien van de gewenste contactgegevens. 

Kijk hier voor het jaarverslag van 2022. Binnenkort volgt het jaarverslag van 2023.

Wij zoeken vrijwilligers die onze activiteiten mee kunnen uitvoeren en ondersteunen. Nieuwsgierig? Kijk hieronder voor de vacatures en neem gerust contact op met ons op!

Baliemedewerker
Je bent het gastvrije, lopende en enthousiaste visitekaartje van Oirschot en zorgt ervoor dat alle bezoekers gastvrij worden onthaald in het Oude Raadhuis! Je zet net even dat stapje extra en zorgt dat bezoekers met een glimlach naar buiten gaan. Natuurlijk informeer je ze over de vele bezienswaardigheden, horecalocaties, activiteiten, nieuwtjes en nog meer. Geen nood: we zorgen ervoor dat je deze informatie kunt terugvinden en helpen je hierbij met een goed inwerkprogramma. Het is wel fijn wanneer je overweg kunt met de computer. 

Je verricht voorkomende werkzaamheden zoals verkoop van souvenirs, wandelkaarten en beheer van de kassa. Er is ruimte om mee te denken in bijv. productontwikkeling. Voor deze functie geldt: is er een specialiteit die je meebrengt vanuit eerder werk/ervaring, dan maken we hiervan graag gebruik (denk bijv. online marketing, planning, communicatie, etc.) Uiteraard word je eerst grondig ingewerkt. 

Wat hebben we jou te bieden? 

Natuurlijk begrijpen we dat je je als vrijwilliger ergens thuis wilt voelen en dat er aandacht voor je is. Bij Visit hanteren we de volgende 'vrijwilligersreis': 

1. Je hebt interesse en hebt eerst een persoonlijk gesprek met de manager en een andere vrijwilliger die zijn/haar ervaring kan vertellen bij Visit Oirschot;
2. Je start eerst met een snuffeldag;
3. Wanneer dit wederzijds bevalt is er een snuffelperiode van 2 maanden zodat je op langere termijn kunt ervaren hoe het is;
4. Zijn we een match? Dan ontvang je een vrijwilligersovereenkomst. Er is een kleine vergoeding van toepassing;
5. Natuurlijk word je goed ingewerkt en doe je met name de dingen die je leuk vindt en goed kunt;
6. Er is ruimte om mee te denken en initiatieven te nemen (in overleg);
7. Er is periodiek werkoverleg;
8. We organiseren werkbezoeken voor inspiratie;
9. Natuurlijk vieren we ook de gezellige momenten zoals een zommerborrel, kerstborrel of gezellige koffiemomentjes. 

Interesse gewekt? Neem contact op met Anne Marie Rossou: 06-48230960.