Theateravond die prikkelt ... - Vol tips en praktijkervaringen!

Donderdagavond 5 oktober werd door de doorgewinterde horeca-man, cabaretier én gastvrijheidsinspirator Milo Berlijn een enerverende en humoristische theatershow opgevoerd voor zo'n zeventig genodigden. In de zaal van theater de Stoelendans zaten centrumondernemers, horeca-ondernemers, vastgoedeigenaren en culturele vertegenwoordigers. Visit Oirschot was initiatiefnemer en gastheer van de avond. 

"Het is me 200% meegevallen" zei één van de genodigden. Dat dit een understatement is, kan iedereen beamen die die avond aanwezig was. Op geheel eigen wijze en met humor als sterkste wapen nam Milo Berlijn de zaal mee in zijn verhaal over gastvrijheid en samenwerking. Voordat Milo de zaal betrad had hij 's middags rondgedwaald in het centrum. Aan de hand van zijn eigen ervaringen kwam hij met hilarische en hele herkenbare voorbeelden. 

Een aantal samenvattende tips van Milo: Mensen, erger je niet. Weg met de negatieve energie. Doe het met humor!  Doe het samen: cross selling. En deel eens een compliment uit :-).

De show is een opmaat naar een nieuwe samenwerkingsstructuur in het centrum van Oirschot; de Bedrijven Investering Zone (BIZ). Deze samenwerking in de vorm van een nieuwe stichting Oirschot Onderneemt! staat klaar in de startblokken. Op donderdag 25 oktober vindt 's avonds de kick-off plaats van de draagvlakmeting. Ondernemers en vastgoedeigenaren uit het centrum die binnen het afgekaderde gebied van de nieuwe BIZ vallen ontvangen hiervoor binnenkort een uitnodiging. 

Ter afsluiting richtte wethouder van economische zaken Corine van Overdijk nog een woord tot de zaal. Gemeente Oirschot ondersteunt het initiatief van de BIZ van harte. Ook onderschrijft Van Overdijk de samenwerking, die juist van grote toegevoegde waarde is bij de tot standkoming van het nieuwe centrum (centrumvisie). 'Samenwerking is daarbij een cruciaal uitgangspunt en van belang voor een vitaal centrum van Oirschot.'  Natuurlijk werd de avond - gastvrij zoals het hoort - afgesloten met een gezellige borrel in de foyer Bij Merel. 

De avond was een iniatief van Visit Oirschot. Met medewerking van:

  • Stad & Co
  • Gemeente Oirschot
  • Milo Berlijn
  • Bij Merel
  • Theater de Stoelendans
  • Pixelview Fotografie.