Niet alle planten zijn geschikt voor je geveltuin. Kijk goed of je geveltuin veel of weinig zon krijgt. Kies bij een geveltuin op het zuiden voor planten die veel zon nodig hebben. Schaduwplanten zijn geschikt voor een tuin op het noorden. Wanneer je geveltuin op het westen of oosten ligt, zijn planten voor half/schaduw geschikt. Bij het bepalen hiervan dien je ook rekening te houden met andere obstakels die zorgen voor minder lichtinval.

Om je te helpen met het kiezen van de juiste planten, hebben we een uitgebreide plantenlijst voor je samengesteld. Al deze planten zijn verkrijgbaar bij kwekerij Muijderman in Veldhoven. Als iedereen zijn keuze maakt uit deze lijst creëren we tegelijk harmonie in sfeer en uitstraling, passend bij historisch Oirschot.

Voor alle duidelijkheid: de aanschaf van de planten is voor eigen rekening. 

Plantenlijst

In de plantenlijst vind je een assortiment van vaste planten met een diversiteit aan kleuren, geuren, structuren, bladgrootte en meer. Maar ook hebben we vermeld of de planten geschikt zijn voor zon, schaduw of halfschaduw. Vraag ook bij jouw tuincentrum om advies. 
 

Hulp bij ontwerp

Wil je graag vooraf een goed en uitgekiend ontwerp hebben voor jouw geveltuin, dan doe je er goed aan vooraf een ontwerp te laten maken. Hiervoor verwijzen we je graag door naar tuinontwerper en vakbekwaam hovenier Kirsten Sangster van Kirsten's Tuinen (tevens lid IVN) bereikbaar via kirstenstuinen@gmail.com. Bekijk ook haar facebook  en instagrampagina.Op basis van jouw wensen en tuingrootte maakt zij graag een offerte.