Niet alle planten zijn geschikt voor je geveltuin. Kijk goed of je geveltuin veel of weinig zon krijgt. Kies bij een geveltuin op het zuiden voor planten die veel zon nodig hebben. Schaduwplanten zijn geschikt voor een tuin op het noorden. Als je geveltuin op het westen of oosten ligt, zijn de meeste planten wel geschikt. 

Om je te helpen met het kiezen van de juiste planten, hebben we een uitgebreide plantenlijst voor je samengesteld. Als iedereen zijn keuze maakt uit deze lijst creëren we tegelijk harmonie in sfeer en uitstraling, passend bij historisch Oirschot.
Voor alle duidelijkheid: de aanschaf van de planten is voor eigen rekening. 

 

Plantenlijst

In de plantenlijst vind je een assortiment van vaste planten met een diversiteit aan kleuren, geuren, structuren, bladgrootte en meer. Maar ook hebben we vermeld of de planten geschikt zijn voor zon, schaduw of halfschaduw. Vraag ook bij jouw tuincentrum om advies. 
 

Hulp bij ontwerp

Op de plantdag zelf zijn er leden van IVN Oirschot die helpen en ondersteunen. Wil je graag vooraf een goed en uitgekiend ontwerp hebben voor jouw geveltuin, dan doe je er goed aan vooraf een ontwerp te laten maken. Hiervoor verwijzen we je graag door naar tuinontwerper en vakbekwaam hovenier Kirsten Sangster van Kirsten's Tuinen (tevens lid IVN) bereikbaar via kirstenstuinen@gmail.com. Bekijk ook haar facebook  .Op basis van jouw wensen en tuingrootte maakt zij graag een offerte.