Op ons vleeskalverenbedrijf Hoeve Banisveld in Oirschot wordt de basis gelegd voor een heerlijk stukje kalfsvlees.

 De kalveren komen van een melkveebedrijf naar ons bedrijf toe. Daarna mogen wij de dieren gedurende 7 maanden met alle liefde verzorgen. De dieren krijgen twee keer per dag warme melk. De melk bestaat uit o.a. wei dat als restproduct bij het produceren van zuivelproducten over blijft en vet als restproduct van oliehoudende zaden. De kalveren hebben de hele dag de gelegenheid om ruwvoer te eten en water te drinken. Het ruwvoer bestaat uit brok, gehakseld stro en allerlei andere lekkere granen.

Onze stal voldoet aan de kwaliteitsgarantie …

Op ons vleeskalverenbedrijf Hoeve Banisveld in Oirschot wordt de basis gelegd voor een heerlijk stukje kalfsvlees.

 De kalveren komen van een melkveebedrijf naar ons bedrijf toe. Daarna mogen wij de dieren gedurende 7 maanden met alle liefde verzorgen. De dieren krijgen twee keer per dag warme melk. De melk bestaat uit o.a. wei dat als restproduct bij het produceren van zuivelproducten over blijft en vet als restproduct van oliehoudende zaden. De kalveren hebben de hele dag de gelegenheid om ruwvoer te eten en water te drinken. Het ruwvoer bestaat uit brok, gehakseld stro en allerlei andere lekkere granen.

Onze stal voldoet aan de kwaliteitsgarantie (SKV) Vitaal kalf. Dat betekent dat wij ervoor zorgen dat de dieren zich prettig voelen en verblijven in ruime groepshuisvesting, waar ze vrij kunnen bewegen en veel daglicht hebben. Hierdoor behouden de dieren hun dag- en nachtritme en kunnen ze hun natuurlijk gedrag vertonen.

Wilt u genieten van dit heerlijk stukje kalfsvlees?

Dat kan!

Wist u dat kalfsvlees als dieetvlees wordt beschouwd?

Het kalfsvlees heeft niet alleen een uitstekende smaak, maar ook een rijke selectie aan voedingsstoffen, zoals vitamine B1, vitamine D, eiwitten en ijzer. Het is gemakkelijk verteerbaar.

Dit vetarme vlees wordt aanbevolen bij mensen met maagdarm- en stofwisselingsproblemen. Kortom een gezond stukje kalfsvlees.

Locatie