Na een coronaperiode van twee jaar was dit weer de eerste écht grote netwerkborrel voor ondernemend Oirschot. Dag van de Ondernemer (18 november) was een mooie aanleiding om de ondernemers samen te brengen. Met een informatief, inspirerend programma vol doortastendheid in ambities voor Oirschot, werd de avond afgetrapt met wethouder economie Corine van Overdijk. Zij presenteerde aan de 130 ondernemers een aantal van haar plannen voor gemeente Oirschot. Ook was er gelegenheid om vragen te stellen aan de wethouder. De avond werd voorgezeten door Ed Winters, sinds kort economisch adviseur van gemeente Oirschot. 

De plannen in een notendop:

 • Gemeente Oirschot gaat in 2023 beginnen met de eerste zichtbare stappen in de verbeterplannen in en rondom het centrum. Ook de opgerichte allianties spelen hierin een onderdeel; 
 • Halloween wordt 'signature' event voor Oirschot. Ambitie is om dit nog meer te professionaliseren en kwalitatief te laten groeien als hét Halloween evenement in de Brainportregio; 
 • Verdere professionalisering van Visit Oirschot (een BIZ, Bedrijven Investering Zone) voor het centrum
 • Glow goes Oirschot! Glow had al langer 'uitbreidingsplannen' in de regio, maar nu is het definitief: de spot komt op ons historische dorp, wat zich uitstekend leent voor de fraaie en indrukwekkende lichtwerken; 
 • Startersloket wordt geopend voor nieuwe (startende) ondernemers in de gemeente. Kijk op Startersloket Oirschot
 • Gemeente gaat bij evenementenorganisatoren een ondersteunende rol spelen in geval een evenement verlies leidt. Dit doet de gemeente met een zogenaamde garantiesubsidie. 
 • Het verder ontwikkelen van de bedrijventerreinen Westfields en De Scheper en het upgraden van de bestaande terreinen De Stad en Steenfort heeft hoge prioriteit. 

Hoe is het om in Oirschot te ondernemen? We vroegen het deze ondernemers: https://youtu.be/zcOByNvMtiI  

Een Wereldkampioenschap in Oirschot, dat is niet alledaags 
Ook passeerden de organisatoren van het WK 2023 IJslandse Paarden de revue en dat was geen toeval. Dit event brengt volgend jaar augustus namelijk maar liefst zo'n 50.000 bezoekers naar Oirschot. Wanneer gemeente, ondernemers en organisatie samenwerken kan dit de impact voor Oirschot juist nog groter maken. Ondernemers plukken hiervan de vruchten wanneer zij op de hoogte én goed voorbereid zijn. Coen Buijsse vervolgt zijn verhaal met: Horeca: vertaal je menukaarten in het Engels en Duits. Retailers: zorg voor passend aanbod en voldoende voorraad, afgestemd op de te verwachte vraag. Kortom: de kansen liggen voor het oprapen. 

Mogelijk gemaakt
De Dag van de Ondernemer Oirschot is een coproductie tussen Gemeente Oirschot, Land van Oirschot en Visit Oirschot. Lokale ondernemersverenigingen werden opgeroepen hun achterban uit te nodigen voor dit event. 

Onze partners
De avond werd compleet gemaakt met ondersteuning van: Mitra Hans & Hans voor een aperitief, Queen Bean voor heerlijke koffies, Rebelicious voor de vegan maaltijd en tafelgarnituur, de Burgemeester voor hapjes en drankjes, Gobo voor de technische ondersteuning, Frank & Bart voor de muzikale omlijsting, Kees Verhouden voor het luxe meubilair op het podium. Fotografie door Pixelview. Karikatuurtekenaar Cees Bastings van DrawCase zorgde voor een knipoog tijdens de avond met karikaturen van de gasten. 


 

 • Gelegenheid tot het stellen van vragen

 • Wethouder Van Overdijk gaat in op de plannen

 • Een grote opkomst

 • Een volledig vegan buffet

 • Karikatuurtekenaar legde iedereen vast