3 Mei 2022 - Vanaf nu presenteert Visit Oirschot zich in een nieuwe digitale omgeving: de website is helemaal vernieuwd en het onderscheidend aanbod van activiteiten en evenementen in de gemeente is nu vindbaar op het nieuwe online platform www.regioradareindhoven.nl.  RegioRadar is een samenwerking tussen Uit in Eindhoven, Eindhoven247 en Eindhoven365, en de 20 omringende gemeenten en hun visit-organisaties. 

Met dit nieuwe regionale cultuur- en evenementenplatform is er in de regio een potentieel bereik van 700 duizend inwoners, waaronder ook de vele expats die in de Brainportregio werken. Anne Marie Rossou, manager van Visit Oirschot: “Een mooie nieuwe digitale ontsluiting voor ons aanbod aan evenementen en activiteiten, want Oirschot heeft veel te bieden.”

De nieuwe website van Visit Oirschot omvat met name veel meer sfeerbeelden die een kwaliteitsafspiegeling zijn van de leisure- en horecaondernemers, de monumenten en bezienswaardigheden, de landgoederen, de natuur en ook de winkelmogelijkheden. Rossou: “We denken hiermee hét online informatie- en inspiratieplatform in en voor Oirschot te kunnen zijn. De website moet inspireren en uitnodigen tot een bezoek aan Oirschot, maar ook aan ons oude raadhuis waar we ons bezoekerspunt hebben.”

Uitagenda & evenementen 
Op de UITagenda is een compleet overzicht te vinden van alle activiteiten in de gemeente. Wanneer het evenement onderscheidend is en aantrekkingskracht heeft voor bezoekers buiten Oirschot, wordt het event doorgeplaatst op de RegioRadarEindhoven. Rossou: “Dit hoeft niet perse iets groots te zijn, ook een klein uniek initiatief kan heel onderscheidend zijn.” Visit Oirschot biedt via de nieuwe site een eenvoudige manier om als organisator gratis je evenement aan te melden.
 
Professionaliseren
De nieuwe website in combinatie met samenwerking met RegioRadarEindhoven is een verdere stap in het professioneel uitbouwen van Visit Oirschot en het versterken van de merkwaarden en huismerkstrategie. 

Digitale Fiets- & wandelroutes 
Om het fietsen en wandelen in de gemeente verder te promoten is er gekozen voor een zogenaamde routemodule. Deze module biedt de mogelijkheid om GPX-routes te downloaden en sluit daarmee aan op de toenemende behoefte van fietsers en wandelaars om via een navigatie-app hun route af te leggen.  Rossou: “We zien dat er veel mensen bezig zijn met mooie fiets- en wandelroutes. Dat moedigen we erg aan; mooie fiets- en wandelroutes zijn dan ook van harte welkom. Wél als GPX-bestand, liefst met aanvullende informatie, dan kunnen wij deze uitstekend toevoegen op onze website!.”