Twee inwoners uit Oirschot

De één uit Limburg, de ander uit het midden van Nederland. Samen kwamen ze in Oirschot terecht. Toen zij ruim 5 jaar geleden in Oirschot kwamen wonen hebben ze direct een rondleiding door het dorp gedaan. Een bezoek aan de Matthäus Passion stond nog op het verlanglijstje; heel blij waren ze dan ook toen ze via een online winactie twee kaartjes wonnen voor deze bijzondere ervaring; de Matthäus Passion Oirschot. 
 

Rik en Marianne

Toen wij ruim vijf jaar geleden in Oirschot kwamen wonen hebben wij direct een rondleiding door het dorp gedaan. Om het dorp te leren kennen en natuurlijk meer te weten te komen over de historie en het erfgoed. Wat wist Frans ontzettend veel te vertellen! Later werd er nog geabseild van de kerk en natuurlijk zijn wij regelmatig op een van de mooie terrassen te vinden. 

Elk jaar als de Matthäus Passion voorbij kwam zeiden we tegen elkaar "hier moeten we ook echt eens heen". Natuurlijk voor de uitvoering, maar ook zeker voor de prachtige basiliek. Toch was het er al die tijd nog niet van gekomen. Toen de winactie van Visit Oirschot voorbij kwam besloten wij een kans te wagen en wij behoorden tot de gelukkige winnaars! 

Wij werden ontzettend enthousiast ontvangen door projectleider Ria, die de tijd nam om een praatje te maken en wat te vertellen over haar werk bij de Matthäus Passion Oirschot. Daarna voorzagen de dames en heren van De Beurs ons van een drankje en heerlijk hapjes. Het was ontzettend goed verzorgd. 

Aangekomen bij de basiliek bleek dat wij fantastische plekken hadden, vanwaar wij het goed konden zien. Het orkest en de koren waren fantastisch en de solisten nog beter. Ontzettend leuk was ook om te zien hoe de (ontzettend jonge) jongens van het jongenskoor Dalfsen feilloos wisten wanneer ze aan de beurt waren en wanneer ze netjes moesten blijven zitten. Het was een ontzettend mooie ervaring om de Matthäus passion in zo'n mooie ambiance mee te mogen maken. 

Wij willen Visit Oirschot dan ook heel hartelijk bedanken voor deze mooie avond! 

Rik & Marianne