Tijd om te bezinnen. Waar kan dat beter dan in Oirschot? De imposante Sint-Petrusbasiliek is een plek bij uitstek om tot inzicht en rust te komen en te ontsnappen aan de hectiek van alledag. De combinatie van de weelderige natuur en het religieuze erfgoed bieden je een landschap van bezinning. Kies je moment en kom tot rust. 

Kapel van de Heilige Eik

Het is de moeite waard om even af te wijken van je fietsknooppuntenroute en dit bedevaartsoort te bezoeken. Het maakt indruk. Zelfs als niet-gelovige kun je gewoon een kaarsje branden. Wandelroutes op basis van de knooppunten zijn vanaf de kapel mogelijk. 

In de meimaand gaat menig inwoner van Oirschot naar de kapel uit jarenlange traditie en omdat hier vroeger sprake was van "de meidenmert" , want hier heeft menig Oirschottenaar zijn latere vrouw leren kennen.

Heilige Eik

Het maakt zoveel indruk dat je, zelfs als niet-gelovige, hier toch een kaarsje wilt branden

Lex W, Tripadvisor

Misschien vind je dit ook interessant...

Ons Kloosterpad

Deze Brabantse pelgrimsroute laat je kennismaken met het Brabantse Kloosterleven. De tocht vormt een spirituele en sportieve uitdaging voor iedereen die op zoek is naar verdieping en interesse heeft voor het kloostererfgoed en natuurlijk houdt van een flinke wandeling. 

Ons Kloosterpad